21/1 - 2011: Hippies...

Bloggen är tillbaka efter en tids "tjänstledighet" (Kodord för: Full, bakfull, jobba *repeat*). Nu känner jag mig på banan igen och ser därför till att ladda bössan med aggressioner för att unleasha some fucking fury på det jag hatar så jävla mycket att jag får smittkoppor av det: Hippies!
-
Asså, en grejj att folk var hippies på 60-talet! Jorden hade gått igenom två världskrig och var bra jävla nära att hamna i ett tredje! Då var det ett gäng själar som fattade att om man provar att göra HELT annorlunda mot vad makthavarna gjorde så kunde dom faktiskt förändra något! Därför var det ett gäng muppar som slutade göra sig av med sin behåring, tog på sig färgglada kläder, smällde i sig en cocktail på LSD, cannabis och lite olika syror och satte sig på en äng och började lyssna på lite groovy musik. Resten är, som det så fint heter, historia!
-
Gott så! Hippierörelsen växte sig stark under 60- och 70-talen. Man var en alternativ politisk rörelse som mer och mer satte sig emot patriarkatet genom att sitta på sina ängar, lyssna på Beatles och knarka! Eftersom hippiesarna var så annorlunda så stack dom naturligtvis ut! Egentligen var hippie-rörelsen den första riktiga subkulturen som både var politisk och kulturell. Eftersom de syndes såpass mycket på den här tiden och spred sina budskap om fred och frihet på jorden så kan man på ett sätt säga att dom mer eller mindre fick slut på kalla kriget. Och eftersom detta var hippiens egentliga uppgift från början att få ett slut på kalla kriget så föll hippie-rörelsen tillsammans med Berlinmuren och järnridån! Detta var i slutet på 80-talet och efter ett par år in på 90-talet så trodde man att man inte skulle behöva veta av hippien igen! Vad som det hela ledde till får mig att tycka det var synd att tredje världskriget inte bröt ut, för det som allt resulterade i var att hippie-rörelsen på senare år har fått ett uppsving, med massa ASJOBBIGA sub-förgreningar. Mina damer och herrar, jag bjuder er därför på bloggens första lista! (Topp-5 på asjobbiga typer av nyhippies!):
-
5. Miljö-hippien
Denna hippie är en asjobbig avart till människa som har sett "En obekväm sanning" av Al Gore och tror att han/hon själv kan få folk att ändra på sig genom att han/hon börjar källsortera, dricka ekologisk mjölk och köpa närodlade tomater! Hippien i fråga skulle dock aldrig få för sig att själv odla ett äppelträd utan föredrar att betala 29,90:- för fyra stycken ekologiska äpplen på ICA. Han/hon är inte bara lat, han/hon är askorkad också!
4. Internet-hippien
Alla känner säkert en internet-hippie! Det finns egentligen två olika versioner på denna, dels den som vägrar sociala medier för att hippien i fråga tror att facebook bara är ett sätt för CIA att spionera. Den andra är den som har 5000 vänner på facebook och det tiodubbla på myspace och hela tiden postar massa bullshit om att man ska akta sig för FRA-lagen, läsa alla ljugdokument som släpps på wikileaks och att man ska rösta på vänsterpartiet. Ett lätt sätt att upptäcka vem som är facebook-hippie är att kolla om personen i fråga har "vattenmärkt" sin profilbild med mer än en politisk logga. Finns det två eller fler så kan ni ge er fan på att personen i fråga är jobbigare än tandverk och mitt förslag är att man således trycker på "ignore" när han/hon vill vare din facebook-polare!
3. Student-hippien
Den "bildade" hippien är en sån person som gått ett halvår på universitet eller högskola och tror att dom har koll på precis allt som händer i världen. Personen i fråga klagar konstant på hur jobbigt det är med tentor och att man alltid har dåligt med pengar som student, men tycker ändå att är så jävla viktig för jordens fortsatta utveckling. Dom tror på fullaste allvar att när dom är klara med sin utbildning så kommer dom göra någon form av skillnad, men det jag kan säga till student-hippien är att om du dör idag så kommer din familj vara ledsna, kanske någon stackare som fäller en tår på din begravning och dina vänner kommer kanske sakna dig. Men om hundra år så är du bortglömd! Jorden som sådan påverkas inte ett dugg av att du försvinner, OM du skulle göra någon skillnad (vilket du till 99,99999999% sannorlikhet inte skulle göra) så kommer någon annan imorgon att ta din plats. Som Elton John skulle säga: "It's the circle of life, and i take it up the pooper!"
2. Anti-USA-Hippien
Anti-USA-hippien är en sån där asjobbig person som tycker att allt som USA gör är åt helvete! FRA och IPRED- lagarna var bara metoder för att CIA och FBI ska kunna se vilka porrsidor vi går in på. Anti-USA-hippien tror på fullaste allvar att jänkarna går runt till höger och vänster för att starta krig. Dom tror dessutom att varenda amerikan är en redneck som gift sig med sin syrra och bara dricker moonshine hela dagarna. Vad dom inte vet är att t.ex George W. Bush har lagt ner mer pengar på utbildning i USA och mer pengar på välgörenhet än någon annan president. De vet heller inte att GWB var den som satt igång hur många projekt som helst för att bekämpa AIDS på Afrikanska kontinenten. Nu tycker jag visserligen inte att GWB var en bra president, ska man kunna såga någon/något så måste man ha lite kött på benen! Det är t.ex därför jag genomlider hela Hoffmaestros skiva innan jag säger att dom är fullkomliga douchebags som förtjänar att få sina knäskålar krossade på grund av asdålig musiksmak!
1. Konspirationsteori-hippien
Egentligen en kombination plats 2-5. Konspirationsteori-hippien är en riktig jävla idiot som går runt och tror att allt som står i media är falskt, han/hon går runt och tror att det finns någon form av världsregering som går runt och störtar regimer till höger och vänster. Hippien går runt och säger att 9/11, månlandningen och Christer Sjögren i själva jävla verket är en cover-up för att USA ska kunna starta något krig för olja! Nog är det så att USA invarderade Irak för oljans skull, men man är bara HELT JÄVLA DUM I HUVUDET om man tror att regeringen sprängde sina egna medborgare i luften för att kunna göra gå in i Irak! I detta fall är jag helt kompromisslös: Går du runt och tror att allt runt omkring dig är en konspiration så är du fan sjuk i huvudet och borde se till att söka hjälp snarare än jävla snappt alltså! Det sägs att en var fjärde person i västvärlden tror att 9/11 var en cover-up, då säger jag att var fjärde person i västvärlden är aspantad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0